Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Spretten oppdatering: HOKA Mach 6

Den sjette versjonen av Mach har fått et nytt prestasjonsskum for en kvikkere og mer responsiv stegavvikling. Bronsevinner på 1500 meter i VM, Narve Gilje Nordås, kaller det en enorm oppgradering.

HOKA Mach 6 befinner seg i mellomsjiktet mellom en rask konkurransesko og en veldempet mengdetreningssko. Den har plenty med komfort og god nok demping til de lange hverdagsturene, samtidig som den kvikke løpsfølelsen gjør skoen perfekt til intervalltrening og raskere turer. Kort oppsummert snakker vi om en svært lett og komfortabel løpesko som innbyr til fart når vi presenterer den letteste og mest responsive Mach-varianten til nå.

Foto: Nanco Hoogstad

– Jeg var jo helt overbevist om at det var PEBA i mellomsålen; både da jeg tok den berømmelige fingertesten på skummet, men også da jeg løp med dem, forteller Narve Gilje Nordås, som allerede har rukket å løpe godt over 600 kilometer i skoen.

PEBA-skum er det altså ikke, men vi snakker om en mellomsåle med mye av de samme egenskapene: God energiretur, lett og slitesterkt.

Bounce og bakkekontakt

Narve har brukt skoene aller mest på de litt raskere turene på grus, men understreker at det også er en ypperlig sko til terskelintervaller. Han berømmer bakkekontakten, og røper at Mach 6 til og med takler svippturer innom sti.

Dette er dels takket være det nye laget med slitegummi i yttersåla som forgjengeren savnet. De strategisk plasserte feltene med gummi bidrar ikke bare til slitestyrke, men gjør også Mach 6 til en sko som griper godt på semi-utfordrende underlag som våt asfalt, sleipt løv eller hardpakka sti og snø.

Lett og kvikk

Den største oppgraderingen finner vi riktignok i mellomsåla, som nå består av ett lag med super critical EVA-skum. Det at skummet har vært gjennom denne superkritiske prosessen, gjør at det er ekstremt lett og responsivt.

Overdelen er i en lett og pustende mesh i creel jacquard som omslutter foten på en komfortabelt støttende måte. Pløsen er anatomisk utformet og føyer seg fint rundt foten. Lissene er fleksible for god justering av passform.

Oppsummeringen fra Narve lyder slik:

– Det er en enorm oppgradering fra Mach 5, ja nesten en helt annen sko. Langt mer responsiv mellomsåle, mer komfortabel overdel, og bedre grep fra yttersålen på sleipt underlag.

Foto: Nanco Hoogstad
Leverte til gull

Narve brukte Mach 6 under oppvarmingen før alle fem løpene i VM i Budapest i fjor.

– De leverte til gull, eller bronse om du vil, ler han.

Oppvarmingsrutinen hans består av alt fra jogg via terskeldrag til raske stigningsløp, og Mach 6 hang enkelt med i svingene.

Skoene var skånsomme på den rolige joggen på knallhardt Mondo-dekke, og ga god flyt på terskeldragene, som ifølge VM-medaljøren var umulige å løpe saktere enn 3:00 min/km. Stigningsløpene gikk helt ned i 1500-meterfart.

– Med andre ord er Mach 6 en allroundsko helt på høyde med Mach X. Det er bare deilig å løpe med sko uten plate av og til, og denne er på et helt annet nivå enn forgjengerne sine, avslutter Narve.

Spesifikasjoner

- Vekt: 189 gram (strl 40) / 232 gram (strl 44).

- Stack: 35 mm/30 mm (dame) / 37 mm/32 mm (herre).

- Drop: 5 mm.

- Finnes også i wide-variant.

- Vegansk.

- Overdel: Creel jacquard mesh (tynn, komfortabel og luftig).

- Mellomsåle: Responsiv, lett og slitesterk SCF EVA.

- Yttersåle: Durabrasion rubber.

Gå til dame her: W MACH 6 og herre her: M MACH 6
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Sylvia Nordskar til
topps i prestisje-
tungt fjelløp

Fjelløpet Zegama–Aizkorri er som terrengløpingens Tour de France, et prestisjeoppgjør i løypa og en folkefest av dimensjoner rundt løypa. HOKA-løper Sylvia Nordskar gikk helt til topps i årets utgave av løpet.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Fotorunners

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN