Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Historien og teknologien

De største endringene skjer ofte som et resultat av å forsøke å løse et problem

HOKA kom til i 2009 da ultraløperne Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud ønsket å løse et problem: hvordan kan vi løpe enda raskere nedover? Idéen om skoen som er kjent for de voluminøse sålene oppsto da de løp ned et fjell i løs sand og oppdaget at dempingen dette gav gjorde at de kunne løpe enda raskere. De bestemte seg da for å utvikle en sko med egenskaper som kunne etterligne denne følelsen og det var slik det høye volumet i mellomsålen oppsto, og med det en helt ny skokategori.

"Det handler om langt mer enn maksimal støtdemping, det handler om å bruke minst mulig energi, å få maks mulig fremdrift» Jean-Luc Diard, grunnlegger av HOKA

Så, hvordan fungerer det?
META ROCKER
En utpreget «rocker» («gyngestol») profil på sålen gir et naturlig og effektivt steg. Samme om man går eller løper. Man lander stabilt og beskyttet på hælen og får en rask rulle-bevegelse fremover til frasparket. Rockeren i sålen er sammen med dempevolumet årsaken til at skoene tar av veldig mye støt i landingen.
ACTIVE FOOTFRAME
Unik mellomsåle gjør at foten står stabilt nede i sålen, litt som i et bilsete. Dette gir stabilitet som passer de fleste føtter og løpestiler. Noen tror at HOKA skoene er ustabile på grunn av den ekstra sålehøyden, men det er faktisk motsatt!
CUSHIONED MIDSOLE
Ultralett og voluminøs mellomsåle sørger for mest mulig komfort og eksepsjonell støtdemping.
LØP TIL TOPPEN