Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Historien og teknologien

De største endringene kommer ofte som et resultat av at man forsøker å løse et problem.

HOKA ble til i 2009 da ultraløperne Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud ønsket å løse følgende utfordring: hvordan løpe raskere nedover? Idéen om skoen, som er kjent for de voluminøse sålene, oppsto da de løp ned et fjell i løs sand og oppdaget at dempingen fra sanden gjorde at de kunne løpe enda raskere. De bestemte seg da for å utvikle en sko med egenskaper som kunne etterligne denne følelsen og det var slik det høye volumet i mellomsålen oppsto, og med det en helt ny skokategori.

"Det handler om langt mer enn maksimal støtdemping, det handler om å bruke minst mulig energi, å få maks mulig fremdrift» Jean-Luc Diard, grunnlegger av HOKA

I dag, femten år senere, er HOKA et av verdens største varemerke innen løping og outdoor, med et bredt spekter klær og sko til alt fra terrengløping via asfalten og til friidrettsbanen. Med slagordet Fly Human Fly ønsker vi å legge til rette for bevegelse, enten man går rundt kvartalet eller løper ultraløp, for bevegelse er bra, for alle. 

Så, hvordan fungerer det?
META ROCKER
En utpreget «rocker» («gyngestol») profil på sålen gir et naturlig og effektivt steg. Samme om man går eller løper. Man lander stabilt og beskyttet på hælen og får en rask rulle-bevegelse fremover til frasparket. Rockeren i sålen er sammen med dempevolumet årsaken til at skoene tar av veldig mye støt i landingen.
ACTIVE FOOTFRAME
Unik mellomsåle gjør at foten står stabilt nede i sålen, litt som i et bilsete. Dette gir stabilitet som passer de fleste føtter og løpestiler. Noen tror at HOKA skoene er ustabile på grunn av den ekstra sålehøyden, men det er faktisk motsatt!
CUSHIONED MIDSOLE
Ultralett og voluminøs mellomsåle sørger for mest mulig komfort og eksepsjonell støtdemping.
J-FRAME™
Den patenterte J-FRAME er designet for å gi ekstra støtte til deg som overpronerer i steget. Som navnet tilsier er det en J-formet skumramme, som strekker seg fra innsiden av hælen og langs hele utsiden av foten. Denne rammen består av et fastere skum enn resten av mellomsålen for å øke stabiliteten.
H-FRAME™
HOKAs nyeste stabilitetsteknologi er en H-formet ramme med fastere skum som guider steget ditt og gir deg støtte der det trengs, fremfor å korrigere steget. Rammen er trukket godt opp på begge sider av foten slik at du får en trygg såleplattform i hver landing.
SWALLOWTAIL™ HEEL
Den svalestjert-inspirerte enden på hælen sørger for bedre stabilitet i ulendt terreng og bidrar også til en mer effektiv stegavvikling fra fotisett til fraspark.
HUBBLE® HEEL
Det markante hælpartiet er designet for å redusere støtbelastning i tillegg til at det bidrar til en mer effektiv stegavvikling fra fotisett til fraspark.
PROFLY™
PROFLY™ er HOKAs todelte mellomsåledesign som består av et mykere skumlag øverst, og et fastere, mer responsivt skumlag nederst. Til sammen gir dette en energisk og livlig løpsopplevelse.
PROFLYX™
Dette er navnet på platen som ligger innkapslet i mellomsålen på alle HOKA-modeller med «X» i navnet. Denne platen sørger for en kvikk energiretur i steget, samtidig som den er lett og slitesterk.
LØP TIL TOPPEN