Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Sko- og treningstips til vintersesongen

Konkurransesesongen går mot slutten og for mange betyr det en roligere grunntreningsperiode i månedene som kommer. Vi gir deg sko- og treningstipsene som får deg gjennom vinteren på en smidig og motiverende måte.

Med riktig utstyr og fornuftig trening blir vinteren ganske så overkommelig, også for oss løpere. Her har vi et knippe variert utvalg med sko, samt tre nøkkeløkter for vintertreninga.

HOKA Speedgoat 5 GTX SPIKE

Denne piggede, vanntette varianten av terrengbestselgeren Speedgoat har alt du trenger for å løpe tørt, trygt og komfortabelt gjennom vinteren. God demping, godt grep og en vanntett membran som holder deg tørr og varm på føttene. Fungerer ypperlig på speilblank is, takket være tolv pigger i Tungsten Carbide. Skoen gjør seg også godt på snøføre takket være den robuste yttersåla i Vibram Megagrip med knaster på fem millimeter. Her får du en solid allrounder som kommer til å bli mye brukt.

Øktforslag med HOKA Speedgoat 5 GTX SPIKE på føttene

Hodelykttur på sti

Gamping gatelangs om vinteren kan være en ganske så kjedelig affære. Legg turen til stien en mørk høstkveld, og gi løpeturen en litt annen dimensjon. Når skogen kun lyses opp av hodelykta di, blir følelsen av fart og flyt litt annerledes, og det er lettere å «forsvinne» inn i flytsona. Speedgoat 5 GTX SPIKE er såpass allsidig at den funker fint både på oppmåkte snøstier, glatte ispartier og gjørmete strekker i skogen. Gjør hodelyktturen med Speedgoat på føttene til enten en rolig rekreasjonstur eller til en fartslek som styres av terrenget.

Mer her om M SPEEDGOAT 5 GTX SPIKE for herrer eller her W SPEEDGOAT 5 GTX SPIKE for damer.

Foto: Sindre Neby
HOKA Cielo RD

Cielo Road er en ultralett og responsiv lettvekter skapt for fart og perfekt til mølleintervallene.

Mellomsålen på Cielo Road er i et konkurransedyktig PEBA-skum som bobler av overskudd. Selv om sålen er noe tynnere enn andre road racing-sko, gir det en følelse av både god demping og meget god respons, som fungerer ypperlig på mølla. I kjent HOKA-stil er skoen avrundet i forfoten, og denne rockeren bidrar til en fantastisk flyt i stegavviklingen.

På yttersålen finner vi strategisk plassert slitegummi, hvor det selvsagt er gjort bevisste valg for å spare vekt. Med bruk på riktig og fint underlag vil skoen uansett tåle mange km i høy fart.

Overdelen er ekstremt lett med ventilerende hull og en innebygd «racing-fit», som gjør at foten sitter godt og bidrar til et godt fothold når farten økes. Solide, sveisede, lissefester gjør at du kan stramme til og justere akkurat slik du ønsker.

Øktforslag med HOKA Cielo RD på føttene

Vri åtter mølleintervaller

1 x 8 min

2 x 4 min

4 x 2 min

8 x 1 min

Etter at du har varmet opp i rolig fart på mølla, tar du fatt på denne terskeløkta som gir deg 32 minutter på moderat intensitet. Hver «bolk» består av åtte minutter, ulikt designet, slik at du både får variasjon i draglengde og fart. Start kontrollert, litt raskere enn vanlig joggefart, på åtteminuttersdraget, og øk farten noe etter hvert som dragene blir kortere. Kjør ett minutt pause etter 8- og 4-minuttersdragene, og 30 sekund pause etter 2- og 1-minuttersdragene. Du skal ikke gå helt i kjelleren, men ligge på 6–7 i intensitet på en skala fra 1–10. HOKA Cielo RD vil henge lett med på fartsutviklingen fra det innledende, lange draget til de korte dragene på slutten av økta, og bare føles bedre og bedre etter hvert som farten økes.

Mer om CIELO RD 

HOKA Clifton 9

Vår bestselger Clifton er en fantastisk mengdesko for alle som ønsker komfort på alt fra de lange langturene til de mange hverdagsturene. Denne niende versjonen har både blitt lettere og fått mer demping, noe som merkes godt. Her får du en skånsom sko som gir god flyt og leken snert i steget.

Er føret bart ute, er dette en glimrende sko for den rolige vintertreninga utendørs på grus og asfalt. I tillegg er den et supert alternativ til de roligere, lengre øktene på mølla.

Øktforslag med HOKA Clifton 9 på føttene:

Langtur med innlagte drag

Start ut i ditt normale langturtempo, og løp rolig i to kilometer. Deretter starter du tredje kilometer med en fartsøkning på 200 meter. De resterende 800 meterne av kilometeren løpes i det vanlige, rolige langturtempoet ditt. Fortsett slik, med å starte hver kilometer med 200 litt raskere meter så lenge du vil, enten du holder på i 6 kilometer totalt eller en drøy mil. Dette er en fin måte å skape litt variasjon i den vanlige langturen på, både for muskulaturen og for hodet. Hvor fort disse 200-metersdragene skal gå kan du gjerne variere. Noen kan gå i kontrollert flytfart, og noen, hvis du er varm nok og vinterføret tillater det, kan gå enda et knepp raskere, men du skal ikke trenge å måtte stoppe opp etter draget, bare fortsette i normal langturfart etterpå.

Mer her om M CLIFTON 9 for herrer eller her W CLIFTON 9 for damer.

FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde

Ekstrem demping
møter karbonplate

Ta vel imot HOKAs mest veldempede veisko til nå, maksimalisten Skyward X. En regelbryter av dimensjoner, som leverer maks demping og respons for en skånsom og spretten ride.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN