Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde
Foto: Kristin Folsland Olsen

HOKA Run Club er etablert – vi vil løpe sammen med deg!

Like før jul gikk vi i HOKA Norge ut i våre kanaler og søkte etter HOKA Run Club captains. Responsen var enorm, og de ulike Run Club’ene er nå etablert. Vi brenner for at flest mulig skal finne glede i løping og aktivitet, og hva er vel bedre enn å dele opplevelsen sammen med andre? Vårt mål er at HOKA Run Club skal være en sosial arena for løping hvor alle føler seg inkludert og velkommen.
Hvordan ble ideen til HOKA Run Club til?

Det startet med et ønske om å skape et fellesskap for mennesker som liker det samme som oss. Være ute i aktivitet og bruke kroppen. Først og fremst til fots, med naturen eller lokalmiljøet som treningsarena. Et fellesskap hvor likesinnede kan møtes til trening!

For mange kan det å ha en avtale eller en fast økt i uken være det som skal til for at valget om å knyte på seg joggeskoene og komme seg over dørstokken blir enklere. Det finnes allerede mange etablerte løpeklubber rundt omkring i vårt langstrakte land, men vi hadde tro på at etterspørselen absolutt ikke var dekket. Da vi deretter annonserte at vi søkte etter Run Club captains, fikk vi på mange måter bekreftet det vi trodde. Mange av søkerne skrev at dette var noe de savnet i sitt lokalmiljø, og vi ønsker å sende en stor takk til samtlige som sendte inn søknad.

Foto: Johannes Rummelhoff
Run Club captains, ja – hva blir rollen til de utvalgte?

De som er valgt ut til å være Run Club captains får ansvaret for å organisere og lede økter i sitt lokalmiljø. Det kommer til å bli fellesøkter minst annenhver uke, og enkelte Run Clubs kommer til å ha økter hver uke. Hver Run Club har en egen gruppe på Strava, så her er det bare å søke opp og «joine» på Strava for de som er aktive på denne plattformen.

Hvordan blir innholdet i fellestreningene?

Våre captains har relativt fritt spillerom. Det viktigste er at det skal være økter som passer for alle. Enten du er helt nybegynner med løping eller en godt trent (super)mosjonist, håper og tror vi øktene skal være givende og nyttige for deg. Ofte vil det nok bli slik at gruppen holder seg innenfor et relativt lite område, og det er ikke usannsynlig at det for eksempel kommer til å stå intervaller på planen. Det kan også være innslag av forskjellige øvelser eller løpsstyrke som preger økten, og av og til noe så enkelt som en felles rolig joggetur.

Foto: Kristin Folsland Olsen
Er det noen forpliktelser eller kostnader ved å delta på trening?

Nei. Dette er et helt uforpliktende og gratis tilbud. Hvis det dukker opp noe som gjør at du ikke kan møte opp på trening en uke er det selvsagt helt greit, men håpet er det kan skapes et fellesskap hvor det blir slik at folk gjerne vil få med seg denne økten. Å trene sammen med andre kan være veldig givende. Kanskje er det flere i gruppen som trener mot samme mål og kan dele tips og erfaringer med hverandre? Det sosiale aspektet i en slik gruppe skal ikke undervurderes - sammen blir vi bedre og har det gøy på trening! På enkelte økter vil det også bli mulighet til å prøve HOKA sko, og kanskje venter det også en giveaway fra tid til annen.

Foto: Johannes Rummelhoff
Hvor holder de ulike Run Club’ene til?

Vi starter i første omgang opp på seks forskjellige steder. Det blir HOKA Run Club i Mandal, Holmestrand, Norheimsund, Volda, Trondheim og Tromsø. Hvis du bor på et av disse stedene, eller i nærheten, håper vi å se deg på trening!

Hvem tar jeg kontakt med hvis jeg lurer på noe om treningene?

Da kan du ta kontakt med vedkommende som er Run Club captain i ditt nærområde. Det vil også legges ut informasjon om øktene på de respektive Strava Club’ene, og noen av gruppene bruker også andre kanaler til informasjon i tillegg. Du er også hjertelig velkommen til å ta kontakt i vår innboks på Instagram, @run_norge, hvis du lurer på noe.

HOKA Run Club – kort oppsummert

En sosial arena for løping hvor alle er velkomne til å delta. Et lavterskel fellestreningstilbud, gratis og uforpliktende. Kom som du er, i den formen du er. Kom alene eller ta med deg en løpevenn. Eller flere. Vi håper å se deg på trening – Time To Fly, som vi sier!

Nysgjerrig på våre Run Club captains? Under her følger en kort presentasjon av dem.

HOKA Run Club Mandal

Navn: Sivert Oftedal
Født: 12.09.1997
Yrke: Butikkansatt hos Sport 1 Mandal
Bosted: Mandal
Favorittsko: HOKA Rincon 3
Favorittøkt: Terskeløkt 5×6min
Hvorfor løper du: Jeg har alltid vært aktiv, og fant fort ut at løping var noe jeg likte å holde på med. Både det å utfordre kroppen på å løpe fort og langt.
Løpemål for 2023: Sub 3 på maraton og seier under Mandalsmaraton 2023.
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Holmestrand

Navn: Jeanette Vika
Født: 11.08.1979
Yrke: Lektor i idrettsvitenskap og Montessoripedagog. Jobber som lærer.
Bosted: Holmestrand
Favorittsko: HOKA Clifton Wide
Favorittøkt: Rolig langtur
Hvorfor løper du: For å kjenne på motstand, mestring og frihet.
Løpemål for 2023: Løper for kvalifisering og ny deltagelse i Spartathlon. Jeg har også et mål om å være mer sosial gjennom løping og trening, både i form av flere (ultra)løp og treninger i hverdagen.
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Norheimsund

Navn: Silje van Hoek
Født: 17.10.1990
Yrke: Leder Produktutvikling, Hansa Borg Bryggerier
Bosted: Norheimsund, Hardanger
Favorittsko: HOKA Clifton og HOKA Anacapa
Favorittøkt: Intervaller: 8 x 2 min. Er også veldig fan av raske fjellturer!
Hvorfor løper du: Løper helst langt og rolig eller kort og fort.. Løper for å holde meg i form, koble av og for det sosiale! Det som er så fint med løping er at det er en enkel måte å trene på som kan gjøres stort sett overalt.
Løpemål for 2023: 5 km under 20 min
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Volda

Navn: Johanne Wessel
Født: 28.12.1996
Yrke: Lege
Bosted: Volda
Favorittsko: HOKA Torrent
Favorittøkt: Langtur i fjellet med naturlige intervaller etter terreng og dagsform. Ellers sosiale økter med litt fart på bane eller langs "vatnet" her i Volda, da gjerne 1000-metere.
Hvorfor løper du: Jeg løper fordi det er så "lett". Man trenger kun ett par løpesko og komme seg over dørstokken. Videre kan man utforske nye steder, møte nye likesinnede mennesker og føle på mestring. Samtidig gir det dopamin-frigjøring, kanskje verdens beste medisin.
Løpemål for 2023: Fortsette å utvikle meg som løper og øke kapasitet på både fart og utholdenhet, samtdig som jeg har det gøy. Hovedmålet for sommeren 2023 er å delta på fjelløp på kule steder. Kanskje HOKA Lofoten Skyrace, Hornindalen rundt og/eller Xreid.
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Trondheim

Navn: Anne Sørlie Røkkum
Født: 06.01.1996
Yrke: Radiograf på St. Olavs Hospital
Bosted: Trondheim
Favorittsko: Hoka Carbon X
Favorittøkt: Vanskelig å velge én, men kanskje 3-4 x(3-2-1 min).
Hvorfor løper du: Løping er for meg trening og avkobling på en og samme tid. Så er det jo veldig gøy da!
Løpemål for 2023: Få mer struktur på treningen og gjennomføre mitt første maraton!
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Trondheim

Navn: Randi Riseth Sæther
Født: 11.09.1996
Yrke: Online Coach i Entirebody, markedsfører/soME-ansvarlig i Bedriftsidretten i Trondheim.
Bosted: Trondheim
Favorittsko: HOKA Clifton
Favorittøkt: Fartslek i terreng uten mål og mening.
Hvorfor løper du: Løping gir meg mestring, nye utfordringer og en frihetsfølelse. Digger at det er en så lett tilgjengelig aktivitet!
Løpemål for 2023: HOKA Lofoten Skyrace!
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Tromsø

Navn: Leif Tinus Smith Næss
Født: 19.04.1988
Yrke: Jusstudent/badstue-gründer
Bosted: Tromsø
Favorittsko: HOKA Speedgoat
Favorittøkt: 5 x 2 km m/ 1 km flyt pause
Hvorfor løper du: Meditativt og et ukomplisert avbrekk fra en komplisert verden
Løpemål for 2023: sub: 1:13 på Tallinn halvmaraton og
sub: 2:35 på Midnight Sun Marathon
200 km + på Bislett24
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Tromsø

Navn: Kristin Lund Hansen
Født: 18.08.1998
Yrke: Medisinstudent
Bosted: Tromsø
Favorittsko: HOKA Speedgoat
Favorittøkt: Enhver morgenøkt før forelesning, enten det er en rolig tur til telegrafbukta i soloppgang eller en hard 6x1000m intervall på mølla.
Hvorfor løper du: Løping er for meg min måte å koble av på samt å få tømt hodet. I tillegg elsker jeg å være sosial gjennom trening sammen med andre samt mestringsfølelsen etter en skikkelig god hardøkt.
Løpemål for 2023: Løpe halvmaraton sub 1.30 og slå tiden min på fjorårets HOKA Lofoten Skyrace.
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Salten

Navn: Anette Skjelstad Hüttepohl
Født: 01.03.1981
Yrke: Kunderådgiver i Polar Kraft
Bosted: Saltdal
Favorittsko: HOKA Carbon X
Favorittøkt: Rolig langtur i skravletempo
Hvorfor løper du: Løping er en nødvendighet! Jeg løper for å koble av alene og for å være sosial med andre. Liker at løping kan gjøres over alt!
Løpemål for 2023: HOKA Lofoten Skyrace og ny pers på Berlin Maraton i september.
Illustrasjonsbilde
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

HOKAs mest
responsive sko til nå

Nå lanseres Cielo X1 – HOKAs mest avanserte innovasjon med karbonfiberplate, PEBA-skum og aggressiv rocker. Utviklet for flyt, fart og godt driv i steget på konkurransedagen.
Les mer
Illustrasjonsbilde

Duket for HOKA-mila i Moelv

Sammen med friidrettsklubben Moelven IL arrangerer HOKA et splitter nytt løp lørdag 31. august. 10 000 meter på bane, et løp for alle!
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN