Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde
Foto: Kristin Folsland Olsen

HOKA Run Club er etablert – vi vil løpe sammen med deg!

På tampen av 2022 gikk vi i HOKA Norge ut i våre kanaler og søkte etter HOKA Run Club captains. Responsen var enorm, og de ulike Run Club’ene ble etablert. Vi brenner for at flest mulig skal finne glede i løping og aktivitet, og hva er vel bedre enn å dele opplevelsen sammen med andre? Vårt mål er at HOKA Run Club skal være en sosial arena for løping hvor alle føler seg inkludert og velkommen.
Hvordan ble ideen til HOKA Run Club til?

Det startet med et ønske om å skape et fellesskap for mennesker som liker det samme som oss. Være ute i aktivitet og bruke kroppen. Først og fremst til fots, med naturen eller lokalmiljøet som treningsarena. Et fellesskap hvor likesinnede kan møtes til trening!

For mange kan det å ha en avtale eller en fast økt i uken være det som skal til for at valget om å knyte på seg joggeskoene og komme seg over dørstokken blir enklere. Det finnes allerede mange etablerte løpeklubber rundt omkring i vårt langstrakte land, men vi hadde tro på at etterspørselen absolutt ikke var dekket. Da vi deretter annonserte at vi søkte etter Run Club captains, fikk vi på mange måter bekreftet det vi trodde. Mange av søkerne skrev at dette var noe de savnet i sitt lokalmiljø, og vi ønsker å sende en stor takk til samtlige som sendte inn søknad.

Foto: Johannes Rummelhoff
Run Club captains, ja – hva blir rollen til de utvalgte?

De som er valgt ut til å være Run Club captains får ansvaret for å organisere og lede økter i sitt lokalmiljø. Det kommer til å bli fellesøkter minst annenhver uke, og enkelte Run Clubs kommer til å ha økter hver uke. Hver Run Club har en egen gruppe på Strava, så her er det bare å søke opp og «joine» på Strava for de som er aktive på denne plattformen.

Hvordan blir innholdet i fellestreningene?

Våre captains har relativt fritt spillerom. Det viktigste er at det skal være økter som passer for alle. Enten du er helt nybegynner med løping eller en godt trent (super)mosjonist, håper og tror vi øktene skal være givende og nyttige for deg. Ofte vil det nok bli slik at gruppen holder seg innenfor et relativt lite område, og det er ikke usannsynlig at det for eksempel kommer til å stå intervaller på planen. Det kan også være innslag av forskjellige øvelser eller løpsstyrke som preger økten, og av og til noe så enkelt som en felles rolig joggetur.

Foto: Kristin Folsland Olsen
Er det noen forpliktelser eller kostnader ved å delta på trening?

Nei. Dette er et helt uforpliktende og gratis tilbud. Hvis det dukker opp noe som gjør at du ikke kan møte opp på trening en uke er det selvsagt helt greit, men håpet er det kan skapes et fellesskap hvor det blir slik at folk gjerne vil få med seg denne økten. Å trene sammen med andre kan være veldig givende. Kanskje er det flere i gruppen som trener mot samme mål og kan dele tips og erfaringer med hverandre? Det sosiale aspektet i en slik gruppe skal ikke undervurderes - sammen blir vi bedre og har det gøy på trening! På enkelte økter vil det også bli mulighet til å prøve HOKA sko, og kanskje venter det også en giveaway fra tid til annen.

Foto: Johannes Rummelhoff
Hvor holder de ulike Run Club’ene til?

Vi starter i første omgang opp på seks forskjellige steder. Det blir HOKA Run Club i Mandal, Holmestrand, Norheimsund, Volda, Trondheim og Tromsø. Hvis du bor på et av disse stedene, eller i nærheten, håper vi å se deg på trening!

Hvem tar jeg kontakt med hvis jeg lurer på noe om treningene?

Da kan du ta kontakt med vedkommende som er Run Club captain i ditt nærområde. Det vil også legges ut informasjon om øktene på de respektive Strava Club’ene, og noen av gruppene bruker også andre kanaler til informasjon i tillegg. Du er også hjertelig velkommen til å ta kontakt i vår innboks på Instagram, @run_norge, hvis du lurer på noe.

HOKA Run Club – kort oppsummert

En sosial arena for løping hvor alle er velkomne til å delta. Et lavterskel fellestreningstilbud, gratis og uforpliktende. Kom som du er, i den formen du er. Kom alene eller ta med deg en løpevenn. Eller flere. Vi håper å se deg på trening – Time To Fly, som vi sier!

Nysgjerrig på våre Run Club captains? Under her følger en kort presentasjon av dem.

HOKA Run Club Mandal

Navn: Sivert Oftedal
Født: 12.09.1997
Yrke: Butikkansatt hos Sport 1 Mandal
Bosted: Mandal
Favorittsko: HOKA Rocket X2
Favorittøkt: Terskeløkt 5×6min
Hvorfor løper du: Jeg har alltid vært aktiv, og fant fort ut at løping var noe jeg likte å holde på med. Både det å utfordre kroppen på å løpe fort og langt.
Løpemål for 2024: Sub 2:40 på maraton
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Holmestrand

Navn: Jeanette Vika
Født: 11.08.1979
Yrke: Lektor i idrettsvitenskap og Montessoripedagog. Jobber som lærer.
Bosted: Holmestrand
Favorittsko: HOKA Clifton Wide
Favorittøkt: Rolig langtur
Hvorfor løper du: For å kjenne på motstand, mestring og frihet.
Løpemål for 2023: Løper for kvalifisering og ny deltagelse i Spartathlon. Jeg har også et mål om å være mer sosial gjennom løping og trening, både i form av flere (ultra)løp og treninger i hverdagen.
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Norheimsund

Navn: Silje van Hoek
Født: 17.10.1990
Yrke: Key Account Manager, Einar Willumsen A/S
Bosted: Norheimsund, Hardanger
Favorittsko: HOKA Mach X
Favorittøkt: 4 x 3-2-1 min / 1min // 2 min 
Hvorfor løper du: Løper for å holde meg i form, koble av og for det sosiale! 
Løpemål for 2024: DHL Stafetten København 2024
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Tromsø

Navn: Kristin Lund Hansen
Født: 18.08.1998
Yrke: Medisinstudent
Bosted: Tromsø
Favorittsko: HOKA Mach X
Favorittøkt: Tusenmetere eller rolige langturer i godt selskap
Hvorfor løper du: Løping er min form for terapi hvor jeg får tømt hodet. I tillegg elsker jeg å være sosial gjennom å trene sammen med andre samt mestringsfølelsen etter et endt løp. 
Løpemål for 2024: Sub 37 på 10km, slå fjorårets tid på halvmaraton og nyte naturen under Lofoten Skyrace 
Illustrasjonsbilde

HOKA Run Club Salten

Navn: Anette Skjelstad Hüttepohl
Født: 01.03.1981
Yrke: Kunderådgiver i Polar Kraft
Bosted: Saltdal
Favorittsko: HOKA Speedgoat 5 og Rocket x 2
Favorittøkt: Rolig langtur i skravletempo
Hvorfor løper du: Løping er en nødvendighet! Jeg løper for å koble av alene og for å være sosial med andre. Liker at løping kan gjøres over alt!
Løpemål for 2024: Ny pers på maraton i The Arctic Run, og ny fantastisk løpsopplevelse under HOKA Lofoten Skyrace.
Illustrasjonsbilde
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Sylvia Nordskar til
topps i prestisje-
tungt fjelløp

Fjelløpet Zegama–Aizkorri er som terrengløpingens Tour de France, et prestisjeoppgjør i løypa og en folkefest av dimensjoner rundt løypa. HOKA-løper Sylvia Nordskar gikk helt til topps i årets utgave av løpet.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Fotorunners

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN