Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Ultraløper Sylvia Nordskar

Sylvia Nordskar har løpt og vunnet flere av de største terrengløpene i Norge. Nå sikter hun seg inn mot 100 km i Chamonix, med Hoka Evo Mafate på beina
Sylvia Nordskar kommer fra en løpefamilie der løpeinteressen ble etablert fra start. Det begynte med orientering i barneårene, som etterhvert gikk over til en lovende karriere innen langrenn og til slutt ble hun altså en av landets beste kvinnelige terrengløpere.

For Sylvia er det de fantastiske naturopplevelsene som gjør at hun løper langt, og mye.

– Det blir mye trening i fjell, skog og mark. Jeg er heldig som bor så nærme marka hvor jeg starter morgenen med å løpe rett ut på sti og opp til beste utsiktspunkten, Vettakollen. I helgene blir det gjerne lengre løpeturer, tre til fire mils turer. Jeg elsker å være ute i mange timer, og det er også den beste treningen for meg som satser mot langdistanseløp.

Til daglig jobber hun med økonomi i IT selskapet Cognite og har tidligere uttalt at det er balansen mellom jobb, privatliv og fritid som gjør at hun oppnår så mye glede av løpingen. Siden hun startet med langdistanseløping i 2018 har hun vunnet konkurranser som Xreid, Lofoten Ultra, Sans Senja 100km, Ecotrail og Norgesmesterskap. Nå trener hun for å delta i VM i ultra-terreng i Thailand og 100 km-distansen i Chamonix under UTMB.

Forebygger skader

Med så mange mil i beina, er det viktig å trene riktig for å forebygge langvarige skader. Sylvia Nordskar har også hatt sine runder med avbrekk opp gjennom årene og sist gang valgte hun å gjøre et skobytte som gjorde at hun har hatt færre løpeskader, til tross for at hun har løpt mye mer.

– Løping er fantastisk fordi det krever minimalt av utstyr, men riktige sko er ekstremt viktig for å unngå skader og kunne bevege seg i ulendt terreng. For meg som løper løp i ekstremt teknisk fjellterreng og over lange distanser trenger jeg sko som både har godt grep når det er vått og sleipt og gir meg støtte og beskyttelse når det er spisse steiner og hardt underlag. Jeg er heldig som får prøve ulike sko fra Hoka for å finne de parene som passer til ulike løp og distanser. Mine favorittpar er Hoka Evo Mafate og Hoka Zinal, de passer godt til terrengløping fordi de har veldig gode grep i tillegg til at de har den unike dempesålen som tåler lange distanser.

Sylvia har erfart at med god demping blir løpingen mer skånsom for kroppen enn med en tynnere såle. Hun anbefaler derfor Hoka til de som trene mye eller skal starte opp med løping for å redusere skaderisiko.

– Er du glad i å løpe og vil få den beste opplevelsen vil jeg anbefale Hoka fordi de føles bra på foten og har dempingen som gjør at du får et ekstra lite stuss. Det gjør at du kan være mindre skadet og er derfor det er verdt investeringen.

les løpsrapporten fra Marathon du Mont Blanc 2022 her

FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Sylvia Nordskar til
topps i prestisje-
tungt fjelløp

Fjelløpet Zegama–Aizkorri er som terrengløpingens Tour de France, et prestisjeoppgjør i løypa og en folkefest av dimensjoner rundt løypa. HOKA-løper Sylvia Nordskar gikk helt til topps i årets utgave av løpet.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Fotorunners

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN