Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Tecton X - Nå er oppgraderingen her

I fjor skrev vi om nyheten Tecton X. En terrengløpesko med karbonplate. Den høstet stor begeistring hos terrengløperne og var virkelig en nyvinning fra HOKA. Allerede nå har oppgraderingen ankommet, altså Tecton X 2, og vi er ikke mindre begeistret! Dette er en sko som har alt du kan drømme om i en terrengsko mener vi. I hvert fall hvis målet er å løpe lenge og raskt, i variert terreng. Da Tecton X kom i 2022 var det noe av det mest innovative og spennende innenfor terrengsegmentet! Her kan du lese hva vi skrev om Tecton X da den ble lansert i fjor.
Foto: Johannes Rummelhoff
Like før startskuddet går og vi ser gjengen fra Untold Movement i front. Det var flere som valgte å løpe i HOKA Tecton X denne dagen.
Vi er allerede frelst, men hva med de kresne eliteløperne? Vi sendte noen par til den nye terrengløpegruppa Untold Movement. Den består av 5 terrengløpere på elitenivå: Sindre Buraas, Stian Dahl Sommerseth, Sylvia Nordskar, Halfdan-Emil Færø og Karoline Holsen Kyte.

Untold Movement debuterte offisielt som et team i terrengløpet Torekov-Båstad den 26. mars 2022. En halvmaraton i idylliske omgivelser i Sør-Sverige der løpet går mellom disse to pittoreske byene. Underlaget er variert og du springer både på gress og i steinrøys, på sandstranden langs havet og gjennom bøk- og eikeskog. Alle i gruppa løp med Tecton X, så det var duket for en spennende debut både for gruppa og oss som leverandør av skoen.

Vi var heldige med været denne lørdagen i mars. Lettskyet og 10-15 grader. Arrangøren kunne melde om deltagerrekord med 1336 påmeldte og blant disse et knippe sterke eliteløpere. Tiden å slå var 1:22:48, en imponerende tid som Fredrik Bakkman løp inn til året før.

Startskuddet går og Karoline gikk ifra i dameklassen helt fra start.

- Planen var å gjøre mitt eget løp. Jeg fikk en bra start og kom inn i tempoet mitt. Det var kjempefint og en herlig stemning langs banen, sa Karoline etter løpet.

Karoline vant dameklassen suverent med tiden 1:29:32, hele 7 minutter foran 2. plassen.

Foto: Johannes Rummelhoff
Foto: Johannes Rummelhoff
Karoline i hælene på Sindre.
Karoline har kommet i mål og tok en sterk 1. plass i dameklassen.
Foto: Johannes Rummelhoff
Halfdan-Emil etter målgang. Meget fornøyd etter å ha løpt inn til ny banerekord.
På herresiden var det Stian og svensken Viktor Zackrisson som skulle stikke fra starten, men etter 5-6 km hentet Halfdan-Emil dem inn. Ved det krevende partiet Hovs Hallar var det disse 3 med Halfdan-Emil og Stian i front som stakk ifra resten. De to lagkameratene i Untold Movement stakk ytterligere ifra og det endte med et spurtoppgjør mellom de to. Halfdan-Emil hadde litt ekstra å gå på de siste to kilometerne og vant med den knallsterke tiden 1:18:15, som er ny banerekord.

- Stian og Viktor stakk ifra i starten, men jeg tok dem igjen etter 5-6 km. Derifra og inn løp jeg og Stian sammen hele veien i et høyt tempo. De siste to kilometerne hadde jeg litt krefter igjen og kunne avgjøre. En god følelse. Det var en mer teknisk bane enn jeg hadde ventet meg, sa Halfdan-Emil etter løpet.

Stian Dahl Sommerseth løp inn til en 2. plass like bak Halfdan-Emil med tiden 1:18:27. Sylvia Nordskar endte på en 42. plass totalt med tiden 1:41:47, en 6. plass i dameklassen. Teamleder og coach, Sindre Buraas, kom inn på en 14. plass med tiden 1:29:29.

Foto: Johannes Rummelhoff
Foto: Johannes Rummelhoff
1. og 2. plassen var det Halfdan-Emil og Stian som sikret.
Samboerparet Karoline og Halfdan-Emil stakk av med seieren i hver sin klasse.
Med 1. og 2. plass i herreklassen og 1. plass i dameklassen må vi kunne si at nordmennene i Untold Movement tok storeslem i dette svenske terrengløpet!

Vi kan nevne at vår egen Ola Korbøl tok en sterk 7. plass med tiden 1:25:16.

Foto: Johannes Rummelhoff
Sylvia i godt driv.
Foto: Johannes Rummelhoff
Foto: Johannes Rummelhoff
Tecton X
Tecton X
Så hva synes løperne i Untold Movement om Tecton X?
  • Det er en meget responsiv og komfortabel sko som gir topp løpsfølelse på sti og terreng. Godt grep og god støtdemping i samme sko, er tilbakemeldingen fra Halfdan-Emil Færø.
  • Tecton X er en rå teknologisk nyvinning med karbonplate som gir en helt ny opplevelse i skog og mark. Raske turer i terrenget blir aldri det samme igjen! – Stian Dahl Sommerseth.
  • Tecton X er en suveren terrengsko som kombinerer løpsfølelse, grep og støtdemping utmerket. Skoen føles lett og sitter godt på foten. Den tåler også noen kilometer på grus eller asfalt, noe som gjør den til en svært anvendelig sko både til trening og konkurranser på variert underlag, sier Karoline Holsen Kyte.
  • Det er en super sko for løping i terrenget. Den sitter godt rundt foten, føles lett på og gir samtidig demping for nedoverløping. Jeg er også fornøyd med grepet på skoa på både vått og ujevnt underlag, tilføyer Sylvia Nordskar.

Mer om spesifikasjoner se her M TECTON X 2 for herrer eller her W TECTON X 2 for damer.

FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Sylvia Nordskar til
topps i prestisje-
tungt fjelløp

Fjelløpet Zegama–Aizkorri er som terrengløpingens Tour de France, et prestisjeoppgjør i løypa og en folkefest av dimensjoner rundt løypa. HOKA-løper Sylvia Nordskar gikk helt til topps i årets utgave av løpet.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Fotorunners

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN