Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Marius Engen, Manuell-
terapeut

Opptil 70% av alle løpere utvikler en skade hvert år. Manuellteraepeut Marius Engen er klar i sin tale: Jeg anbefaler alltid Hoka til mine pasienter.
For en løpeentusiast er det få ting som slår godfølelsen av å knyte på seg skoene og løpe ut døren. De neste minuttene eller timene kan være ren lykke. Men de kan også ende i skader og lengre skadeavbrekk som gjør at det blir lenge til neste treningsøkt. Faktisk viser statistikk at opptil 70% av alle løpere må gjennom en årlig skade.

Da er det godt å vite at det finnes profesjonell hjelp der ute, som kan få deg beina igjen. En av dem er manuellterapeut Marius Engen, som har spesialkompetanse i utredning og behandling av muskel- og skjelettplager. Han har snakket med et stort antall løpere i sin karriere og vi er nysgjerrige på hvilke anbefalinger han har til Run sine lesere.

Damelandslaget sin favoritt
- Jeg anbefaler nesten alltid Hoka til mine pasienter og spesielt om de har vondt i rygg og knær.

Vi møter Engen på kontoret hans på toppen av senteret Kvartal 48 i Hamar. Engen har sin utdannelse fra Nederland og Australia, og her hos Center Manuellterapi har han alt nødvendig utstyr for å gjennomføre riktig behandlinger for å utøve sin praksis.

- Hva mener du det er som gjør HOKA-skoene spesielt egnet til å forebygge skader?

- Det er først og fremst veldig behagelige sko, de er lette og luftige og gir samtidig veldig god demping. Det gjør at man får mindre belastning på kne og rygg.

Engen anbefaler Hoka ofte og ikke bare til folk flest, men også til profesjonelle idrettsutøvere. Et eksempel på det er damelandslaget i ishockey.

- Jeg har anbefalt de fleste av jentene Hoka og de fleste har begynt å bruke det. Jeg pleier å si til de som er skeptiske at de må prøve dem først. Når de gjør det, er det vanskelig å gå tilbake.

FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Gabriella Mathisens løpsrapport fra Jungle Ultra 2023

Gabriella Mathisen er ekstremløper. Hun søker de tøffeste løpene der det handler om mer enn bestetid. Der du må sloss mot elementene, overkomme frykt og stå i det når det virker umulig. Gabriella har en viljestyrke uten sidestykke og deltar for å vinne. I sommer deltok hun i Jungle Ultra, et løp på 230 kilometer i jungelen i Amazonas. Det skulle vise seg å bli det tøffeste løpet hun har deltatt i hittil. Vi har tatt en prat med Gabriella og fått et innblikk i hvordan det var å løpe i den dypeste jungelen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Beyond the Ultimate

Nok en bestselger er lansert
- av og for en verdensmester!

Rosa er liksom min farge. Og samtidig synes jeg at hvite sneakers er skikkelig klassisk og kult. Så det måtte bli en kombinasjon av en rosa og hvit sko, smiler Johannes Høsflot Klæbo, som denne våren har lansert Speedgoat 5 Klæbo Edition sammen med Run AS og HOKA. Som 17-åring, samtidig som han bestemte seg for å bli verdens beste langrennsløper, kontaktet han oss for å bli en del av HOKA-familien – og vi fikk bli med på reisen hans mot gullmedaljer og rekorder.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN