Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde
Foto: Johannes Rummelhoff

Hoka X Untold Movement

Untold Movement… Hva er det? Det høres kanskje litt mystisk ut, men, ok, du befinner deg nå på Run.no så det må jo ha med løping å gjøre. Og det er helt riktig. Nærmere bestemt terrengløping. Fem eliteløpere har slått seg sammen og dannet et løpeteam. Vi tok en prat med mannen bak, tidligere friidrettsutøver Sindre Buraas, for å få en nærmere forklaring på hva Untold Movement dreier seg om.
Foto: Johannes Rummelhoff
Hvordan kom idéen til å skape et løpeteam med fokus på terrengløp?

Vi har vært en gjeng som har trent mye sammen på sti og har snakket mye om vi kunne utvikle noe kollektivt. Patrick Stangebye og jeg har gjennom en lang periode snakket om hvordan vi kan trekke denne kulturen videre, både i form av design, arkitektur osv., men også konkurranseaspektet ved terrengløping. I forbindelse med at jeg fikk treneransvaret for Stian Sommerseth og han skulle flytte fra Tromsø til Oslo var det naturlig å organisere en gruppe som vil trene målrettet mot diverse sti og fjelløp.

Hva er målet med et slikt team?
Målet er tosidig. Så klart er det en interesse hos både utøverne og støtteapparatet at vi skal prestere godt på konkurransene vi stiller opp i. Vår elitesatsing, Hoka X Untold Movement, har som mål å være det ledende laget i sin kategori i Norge, og samtidig kapre noen topplasseringer i utvalgte internasjonale løp. Målet er at vi skal prestere godt gjennom god trening på Untold Movement sine fellestreninger sammen med andre løpere på ulikt nivå som ønsker å være en del av dette fellesskapet. Videre er målet at vi i Untold Movement kan dyrke kulturen ved å bevege seg løpende gjennom naturen. Kanskje vi på sikt, gjennom design og arkitektur, kan utfordre og legge til elementer i måten vi utøver sporten vår.
Foto: Johannes Rummelhoff
Hva er det som gjør HOKA til en god partner her?

Hoka har et engasjement for å drive sporten videre. Skoene til Hoka har demokratisert langdistanseløping med skotøy med god demping og bidratt til at flere kan løpe langt uten for store konsekvenser. Hoka har også vært progressive i designet og turt å bryte med de etablerte normene, både i form og farge. På den måten har Hoka allerede gjort mye av det vi ønsker å kommunisere, nemlig å inspirere folk ut på lange turer i landskapet. For eliteutøverne i teamet gir Hoka konkurransedyktige sko til både trening og konkurranse som gjør at de i større grad kan fokusere på prestasjon. Hoka Norge (Run AS) har personer i organisasjonen som tilrettelegger for oss slik at favorittskoen aldri er langt unna.

Så til løperne. Kan du kort fortelle hvilke egenskaper de har?
Vi har et lite, men sammensatt team som favner bredt. Alle utøverne har god rutine, men med noe ulikt utgangspunkt. Stian og Halvdan har vist seg å være veldig jevne på de konkurransene de har løpt mot hverandre, men har ganske ulik bakgrunn som løpere. Stian kommer rett fra sti og teknisk løping og har knapt vært på en friidrettsbane, mens Halfdan har solide "perser" fra bane- og gateløp. Når de to nå kan trene sammen kan begge to utvikle seg å lære av hverandre. Karoline og Sylvia har begge bakgrunn fra langrenn og diverse utholdenhetsidretter, men har som løpere satset mot litt ulike distanser. Karoline har befestet seg som en av de aller beste motbakkeløperne i Norge og har gjennom de siste årene vunnet alt i fra Stoltzekleiven til Skåla Opp. Sylvia har en forkjærlighet for de lange løpene og har vist seg å være et naturtalent i terrengultra.
Foto: Johannes Rummelhoff
Er det mulig å bli medlem av teamet, eller er det satt?

Hoka X Untold Movement er ganske satt, men ingenting er skrevet i stein. Vi håper å få til et par stykker som rekrutter i løpet av sesongen på enkelte løp. Det viktigste for oss er at vi klarer å opprettholde høy kvalitet for de utøverne som allerede er en del av laget. Når det er sagt er det veldig viktig for oss å skape et felleskap i Untold Movement og der er alle hjertelig velkommen både på fellestreninger og også når vi skal ut å reise på løp.

Kan du fortelle litt om fellestreningene?

Vi har fellestrening hver tirsdag i Oslo. Da er fokuset intervaller på sti og disse øktene er åpne for alle og passer for alle uansett nivå. Vi løper rolig og forsiktig på oppvarming og intervallene foregår i runder slik at vi holder oss samlet hele perioden. Vi har også noen fellestreninger i helgene, med langturer på sti. Jeg anbefaler å bli med i Untold Movemt på Strava® å se vår Instagram for info om treningene.

Hvorfor skal man løpe på sti?

Det er mange fordeler. Det er mykere, mer variert og derfor mer skånsomt som treningsform enn å løpe på hardt underlag. I tillegg så gir det en helt annen naturopplevelse som bare må oppleves.

Foto: Johannes Rummelhoff
Hvilke løp er prioritert og hva er hovedmålet i konkurransesammenheng?

Vi ønsker å gjøre oss synlige i utvalgte Golden Trail series løp, bla. Zegama, Stranda og Sierre Zinal. I tillegg til disse skal vi gjøre det bra i NM motbakke og våre utøvere skal representere Norge i internasjonale motbakke- og fjelløp.

Foto: Johannes Rummelhoff
Og til slutt. Hva betyr Untold Movement, kan du avsløre noe?

Det er en bevegelse for bevegelse, med et mål om ikke i for stor grad bli styrt av etablerte normer.

Gjengen:

Sindre Buraaas

Født: 08.05.89
Yrke: Design Student
Klubb: Hurdal IL
Favorittsko: HOKA Speedgoat
Favorittsti: El Burro spesial. 27 km i Nordmarka med start og stopp på Sognsvann
Beste løpeminne: Finale og 13. plass under VM friidrett, Moskva 2013. En opptur å holde god form inn i mesterskapet samt gjøre et godt taktisk løp i forsøket som sikret finaleplass med Mo Farah og Co.
Illustrasjonsbilde
Foto: Johannes Rummelhoff

Karoline Holsen Kyte

Født: 12.05.93
Yrke: Medisinstudent
Klubb: Førde IL
Favorittsko: HOKA Tecton X
Favorittsti: Stien opp til Viefjellet i Førde
Beste løpeminne: Skåla Opp i 2017. Stort med første Skålaseier i et sterkt internasjonalt felt.
Illustrasjonsbilde
Foto: Johannes Rummelhoff

Stian Dahl Sommerseth

Født: 16.01.97
Yrke: Jurist
Klubb: Tromsø Løpeklubb
Favorittsko: HOKA Speedgoat 5
Favorittsti: Snødekt sti i Fjellheisen i Tromsø
Beste løpeminne: Furusjøen Rundt i 2018 med bestemor som crew.
Illustrasjonsbilde
Foto: Johannes Rummelhoff

Sylvia Nordskar

Født: 09.06.93
Yrke: Finance Controller
Klubb: SK Vidar
Favorittsko: HOKA Speedgoat
Favorittsti: Knutshøe-runden
Beste løpeminne: Xreid Jotunheimen i 2019. 117 km og 6000 høydemeter fra øst til vest i Jotunheimen en fantastisk sommerdag og med fullmåneskinn gjennom natten!
Illustrasjonsbilde
Foto: Johannes Rummelhoff

Halfdan-Emil Færø

Født: 07.09.91
Yrke: Tannlege
Klubb: Varegg Fleridrett
Favorittsko: HOKA Tecton X
Favorittsti: Skåla Opp-stien
Beste løpeminne: NM terrengløp 2019 i Frognerparken. Stor stemning med Therese Johaug, Didrik Tønseth og Henrik Ingebrigtsen. Dro feltet på runde fire med euforisk stemning langs løypa.
Illustrasjonsbilde
Foto: Johannes Rummelhoff
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

HOKA Run Club er etablert
– vi vil løpe sammen med deg!

Like før jul gikk vi i HOKA Norge ut i våre kanaler og søkte etter HOKA Run Club captains. Responsen var enorm, og de ulike Run Club’ene er nå etablert. Vi brenner for at flest mulig skal finne glede i løping og aktivitet, og hva er vel bedre enn å dele opplevelsen sammen med andre? Vårt mål er at HOKA Run Club skal være en sosial arena for løping hvor alle føler seg inkludert og velkommen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Kristin Folsland Olsen

Gabriella Mathisen - Fra rus til verdens tøffeste ultraløp

Fra å være en liten jente med store drømmer, til å bli en voksen kvinne som lever ut drømmen, har livet vært alt annet enn enkelt for Gabriella Mathisen (34). Gasellen med de lette stegene. Fighteren som aldri stopper. Ultraløperen - og mennesket med den unike utholdenheten.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Erik Johnsen
LØP TIL TOPPEN