Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Hans Christian Tungesvik, verdensmester i ekstrem-triatlon

Hans Christian Tungesvik fra Bærum er en verdensmester i ekstrem-triatlon. Konkurransen er betraktet som verdens hardeste triatlon, hvor deltagerne skal svømme 3,8 km, sykle 189 km og løpe 42,2 km.
29-åringen trener over 1100 timer i året, noe som er mer enn de fleste i toppidretten. Han vier livet sitt til å bli så god som overhodet mulig i langdistansetrening.

I dette intervjuet deler han sine tanker rundt trening og triatlon med oss. Alt fra skadehistorikk til hvorfor han anbefaler Hoka.

Som nevnt, så trener Hans Christian ekstremt mye – men hvordan ser egentlig en vanlig dag ut for han?

– Jeg begynner med en rolig morgen hvor jeg tar meg en kopp kaffe og spiser frokost. Deretter drar jeg i svømmehallen for å ta meg en økt med svømming. Drar hjem og spiser frokost nr to og slapper av litt før jeg tar meg en sykkeltur som varer fra to til fem timer. På de dagene hvor jeg tar den helt ut løper jeg etter sykkelturen.

Han har drevet med triathlon i sju til åtte år, men det er de siste fire årene hvor han virkelig har satset og blitt profesjonell.

Hva er det som gjør at du synes triatlon er så gøy?

– Det er gøy å drive med triatlon fordi man har mulighet til å drive med tre ulike idretter samtidig. Dette gir en mestringsfølelse og man kan oppleve mye fin natur i vann og på land.

Tidligere, før han begynte å bruke HOKA, løp han et maraton hvor han ble utsatt for tretthetsbrudd og fikk påvist osteoporose. Fordi han er lett utsatt for skader når det kommer til løping er han derfor veldig nøye på hvilke løpesko han bruker. Samarbeidet med Hoka har blitt et naturlig valg da skoene er skånsomme mot beina.

Hoka sine løpesko har god demping slik at han kan få det volumet og treningsmengden han har lyst til og vite at beina tåler det.

– Det er også gøy å se at Hoka satser på high end sko til konkurranseløping. Det at Hoka utvikler carbon sko gir meg muligheten til å være konkurransedyktig når jeg skal kjempe om gode plasseringer. Jeg er veldig imponert over at Hoka har utviklet fete og raske sko som gjør seg bra på beina.

Han anbefaler Hoka fordi du får sko som minimerer risikoen for skader, ser bra ut og er ekstremt komfortable å løpe i. I tillegg kan man yte maks fart i skoene noe som er konkurransemessig på høyde med andre løpesko.

FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Gabriella Mathisens løpsrapport fra Jungle Ultra 2023

Gabriella Mathisen er ekstremløper. Hun søker de tøffeste løpene der det handler om mer enn bestetid. Der du må sloss mot elementene, overkomme frykt og stå i det når det virker umulig. Gabriella har en viljestyrke uten sidestykke og deltar for å vinne. I sommer deltok hun i Jungle Ultra, et løp på 230 kilometer i jungelen i Amazonas. Det skulle vise seg å bli det tøffeste løpet hun har deltatt i hittil. Vi har tatt en prat med Gabriella og fått et innblikk i hvordan det var å løpe i den dypeste jungelen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Beyond the Ultimate

Nok en bestselger er lansert
- av og for en verdensmester!

Rosa er liksom min farge. Og samtidig synes jeg at hvite sneakers er skikkelig klassisk og kult. Så det måtte bli en kombinasjon av en rosa og hvit sko, smiler Johannes Høsflot Klæbo, som denne våren har lansert Speedgoat 5 Klæbo Edition sammen med Run AS og HOKA. Som 17-åring, samtidig som han bestemte seg for å bli verdens beste langrennsløper, kontaktet han oss for å bli en del av HOKA-familien – og vi fikk bli med på reisen hans mot gullmedaljer og rekorder.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN