Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde

Hans Christian Tungesvik, verdensmester i ekstrem-triatlon

Hans Christian Tungesvik fra Bærum er en verdensmester i ekstrem-triatlon. Konkurransen er betraktet som verdens hardeste triatlon, hvor deltagerne skal svømme 3,8 km, sykle 189 km og løpe 42,2 km.
29-åringen trener over 1100 timer i året, noe som er mer enn de fleste i toppidretten. Han vier livet sitt til å bli så god som overhodet mulig i langdistansetrening.

I dette intervjuet deler han sine tanker rundt trening og triatlon med oss. Alt fra skadehistorikk til hvorfor han anbefaler Hoka.

Som nevnt, så trener Hans Christian ekstremt mye – men hvordan ser egentlig en vanlig dag ut for han?

– Jeg begynner med en rolig morgen hvor jeg tar meg en kopp kaffe og spiser frokost. Deretter drar jeg i svømmehallen for å ta meg en økt med svømming. Drar hjem og spiser frokost nr to og slapper av litt før jeg tar meg en sykkeltur som varer fra to til fem timer. På de dagene hvor jeg tar den helt ut løper jeg etter sykkelturen.

Han har drevet med triathlon i sju til åtte år, men det er de siste fire årene hvor han virkelig har satset og blitt profesjonell.

Hva er det som gjør at du synes triatlon er så gøy?

– Det er gøy å drive med triatlon fordi man har mulighet til å drive med tre ulike idretter samtidig. Dette gir en mestringsfølelse og man kan oppleve mye fin natur i vann og på land.

Tidligere, før han begynte å bruke HOKA, løp han et maraton hvor han ble utsatt for tretthetsbrudd og fikk påvist osteoporose. Fordi han er lett utsatt for skader når det kommer til løping er han derfor veldig nøye på hvilke løpesko han bruker. Samarbeidet med Hoka har blitt et naturlig valg da skoene er skånsomme mot beina.

Hoka sine løpesko har god demping slik at han kan få det volumet og treningsmengden han har lyst til og vite at beina tåler det.

– Det er også gøy å se at Hoka satser på high end sko til konkurranseløping. Det at Hoka utvikler carbon sko gir meg muligheten til å være konkurransedyktig når jeg skal kjempe om gode plasseringer. Jeg er veldig imponert over at Hoka har utviklet fete og raske sko som gjør seg bra på beina.

Han anbefaler Hoka fordi du får sko som minimerer risikoen for skader, ser bra ut og er ekstremt komfortable å løpe i. I tillegg kan man yte maks fart i skoene noe som er konkurransemessig på høyde med andre løpesko.

FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Sylvia Nordskar til
topps i prestisje-
tungt fjelløp

Fjelløpet Zegama–Aizkorri er som terrengløpingens Tour de France, et prestisjeoppgjør i løypa og en folkefest av dimensjoner rundt løypa. HOKA-løper Sylvia Nordskar gikk helt til topps i årets utgave av løpet.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Fotorunners

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN