Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde
Foto: Erik Johnsen

Gabriella Mathisen - Fra rus til verdens tøffeste ultraløp

Fra å være en liten jente med store drømmer, til å bli en voksen kvinne som lever ut drømmen, har livet vært alt annet enn enkelt for Gabriella Mathisen (34). Gasellen med de lette stegene. Fighteren som aldri stopper. Ultraløperen - og mennesket med den unike utholdenheten.
Tekst: Anette Holm-Antonsen

Bak Gabriella ligger det ikke bare hundrevis av mil, personlige meritter og oppnådde mål. Bak henne ligger også et liv som allerede har inneholdt mer svik, vonde minner og urettferdighet enn det de fleste kan klare å forestille seg. En vanskelig og uforutsigbar barndom med omsorgssvikt gled etter hvert over i en egen vond og lang rushistorie. Selv kaller hun det nye livet i natur og aktivitet for et bevis på at man kan få til alt man vil. Vi kaller det ubeskrivelig inspirerende. Gabriella er en glimrende Hoka-ambassadør og en del av Run-teamet som vi er veldig stolte av å ha med oss.

Foto: Erik Johnsen
Verdens tøffeste ultramaraton

Til tross for en tøff oppvekst og et turbulent liv, vil ikke Gabriella si at hun løper i fra noe. Tvert imot løper hun til noe. Til styrke, kraft, selvrealisering, frihet og kontrollen over eget liv. Nå reiser hun verden rundt og deltar på klodens tøffeste ultraløp under stekende sol, på glovarm ørkensand med uendelig mange mil foran seg. Og hun elsker det. – Løping for meg betyr ingen begrensninger, store opplevelser, unike naturmøter, utrolige reiser og muligheten til å nå personlige mål.

Noe konkret og jordnært

Det er en prosess å bli rusfri. Og det er en prosess å bli fri. I hvert fall når mye av livet har vært en bratt og kronglete oppoverbakke. Her har løpingen betydd alt for Gabriella. – Løping er så konkret, og for meg handler det om mestring og kraft. Det er rett og slett den ultimate måten å leve på for meg.

Nedtelling til The Atacama Crossing

Snart knyter Gabriella på seg Hoka-skoene for å delta på et ultraløp som blir beskrevet som en av verdens største utholdenhetsprøver; The Atacama Crossing i Chile. Atacama ørkenen er kjent som det tørreste stedet i verden, og midt i dette utrolig krevende terrenget skal 250 km tilbakelegges på 7 dager. Da trengs det mer enn bare gode sko, og vi vet at Gabriella har akkurat det som skal til; utholdenhet, en umenneskelig sterk stå-på vilje og en smule sunn stahet. Lykke til Gabriella!

FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde

Ekstrem demping
møter karbonplate

Ta vel imot HOKAs mest veldempede veisko til nå, maksimalisten Skyward X. En regelbryter av dimensjoner, som leverer maks demping og respons for en skånsom og spretten ride.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN