Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.

Fjelløper Stian Dahl Sommerseth

Løping i fri norsk natur hjelper løpetalentet Stian Dahl Sommerseth (24) å glemme sine forpliktelser
– Ved å velge Hoka vet jeg hva jeg får. Alt fra å løpe på stein, hoppe over en bekk, lande i gjørme, ta et lengre steg. Hoka gir meg alt jeg trenger og mer, beskyttelse, demping og godt grep.

Stian Dahl Sommerseth er 24 år gammel fra Tromsdalen og siden 2016 en selverklært Hoka-ambassadør. Til daglig jobber han som jurist i samferdselsdepartementet og bruker fritiden på å løpe lange turer i skogen. Det er først og fremst fjelløping, motbakkeløping, og skyrace han driver mest med, men han har også løpt ultraløp.

Han liker å løpe i skog, mark og fjell fordi opplevelsen av natur gir fri fra hverdagens forpliktelser.

– Det gir meg en friplass om det er en halvtime løping etter jobb eller fire timer i godt selskap. Det er en måte jeg kan glemme forpliktelser.

Ser for seg startstreken

Som 19-åring sluttet han med fotball, men konkurranseinstinktet videreførte han til løping.

– Jeg blir motivert til å løpe når det er konkurranser i nær framtid. Det som trigger meg mest er å se for meg startstreken og når jeg står der vil jeg være best mulig forberedt. For å være forberedt handler det om at jeg må komme meg ut, gjøre den jobben som må til, uansett vær, vind og føre.

Utstyr er viktig og for Sommerseth gjelder det å finne sko som har god demping og beskyttelse, da det i ulendt terreng er lett at det skjer uhell. Man må kunne stole på det man løper i og samtidig holde seg tørr og varm på beina.

– Jeg begynte å løpe i 2016, og siden da har jeg ikke løpt i noe annet enn Hoka. Å løpe i Hoka gir meg mye selvtillit, hvis jeg springer ned en fjellskrent som kan være ulendt eller hvor det kan være løse steiner så springer jeg i noe som jeg stoler på.

Mens han snakker med oss har han på seg favoritt-skoene sine.

– Jeg har vært innom alle versjonene av Speedgoat, og akkurat nå har jeg på meg Speedgoat 4. Det er en fin terrengsko, de har godt grep kombinert med demping som gjør at jeg kan holde på lenge uten at jeg får vondt i beina. Skoene drenerer vann veldig godt og passformen er god.

Forrige bilde
M SPEEDGOAT 5
M SPEEDGOAT 5
M SPEEDGOAT 5
M SPEEDGOAT 5
M SPEEDGOAT 5
M SPEEDGOAT 5
Neste bilde
HOKA Herre
M SPEEDGOAT 5
Best på:
Terreng
Vekt:
291 g
Hel til /tå dropp:
4 mm
Stabilitet
Nøytral
Moderat
Stabil
Demping
Responsiv
Balansert
Plush
Les mer
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

HOKA Run Club er etablert
– vi vil løpe sammen med deg!

Like før jul gikk vi i HOKA Norge ut i våre kanaler og søkte etter HOKA Run Club captains. Responsen var enorm, og de ulike Run Club’ene er nå etablert. Vi brenner for at flest mulig skal finne glede i løping og aktivitet, og hva er vel bedre enn å dele opplevelsen sammen med andre? Vårt mål er at HOKA Run Club skal være en sosial arena for løping hvor alle føler seg inkludert og velkommen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Kristin Folsland Olsen

Gabriella Mathisen - Fra rus til verdens tøffeste ultraløp

Fra å være en liten jente med store drømmer, til å bli en voksen kvinne som lever ut drømmen, har livet vært alt annet enn enkelt for Gabriella Mathisen (34). Gasellen med de lette stegene. Fighteren som aldri stopper. Ultraløperen - og mennesket med den unike utholdenheten.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Erik Johnsen
LØP TIL TOPPEN