Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde
Foto: privat

Er man nysgjerrig blir livet aldri kjedelig

Angelika Sverdrup er en allsidig løper som ferdes både på asfalten og i fjellet. Hun understreker viktigheten av riktige sko til riktig underlag, og at skoene kan være med i livet ellers, også i perioder hvor man ikke får løpt den mengden man ønsker.

Psykolog, naturentusiast og HOKA-ambassadør Angelika Sverdrup startet å løpe for ni år siden. I likhet med mange andre var det boka Born to Run av Christopher McDougall som inspirerte henne til å ta den første løpeturen.

– Jeg hadde aldri drevet med løping før, men ble raskt bitt av basillen, og engasjerte meg etter hvert i alt løperelatert.

Det Angelika oppdaget var en positiv, inkluderende og givende verden, både lokalt og internasjonalt.

– I tillegg til jobb, ble løpingen min nye identitet, forteller hun.

Løping ble livet og på Instagram kunne følgerne hennes nyte synet av løpebilder i fantastiske omgivelser utenfor Ålesund hvor hun bor.

– Jeg fikk tidvis spørsmål fra andre løpere om jeg egentlig jobbet, men jeg har hele tiden jobbet fullt som psykolog ved siden av løpingen, forsikrer hun.

Foto: privat
HOKA Speedgoat var selvfølgelig med på Norgesferie. Her fra løpetur ved Geirangerfjorden.
Aktiviteter som gir mening

De siste årene har Angelikas kropp ikke fungert som ønsket, og mengden løping har dessverre blitt redusert betraktelig.

– Da jeg ikke kunne løpe som jeg ville lenger, fikk jeg en psykisk knekk, mistet liksom identiteten min. I slike tilfeller er det ekstra viktig å finne andre interesser og aktiviteter som kan gi mening og glede, påpeker hun.

Av nyvunne interesser er plantefascinasjonen hennes stor. Hjemme i leiligheten har Angelika rundt 120 inneplanter. I tillegg har hun satt seg inn i fuglenes verden og funnet mye spennende der, blant annet vennskapet med kråka Krako. Selv om det er færre løpende kilometer enn hva hun kunne ønske, bruker hun naturen mye, og Ålesundfjellene blir fortsatt hyppig besøkt til gåturer sammen med forloveden og hunden.

– Er man nysgjerrig blir livet aldri kjedelig.

Foto: privat
Når kroppen ikke spiller på lag, er det viktig med andre interesser. Angelika har i det siste blant annet satt seg mer inn i ornitologi, noe som har ført til vennskapet med kråka Krako.
Fant HOKA fort

Da Angelika som 41-åring startet å løpe, falt valget fort på HOKA, og hun hadde allerede vært gjennom ni par da hun ble HOKA-ambassadør.

– Jeg oppdaget tidlig HOKA og deres fortreffelige sko. Jeg bruker det til alt, både jobb, trening og på fest. Det fine med HOKA er at det finnes en eller opptil flere modeller for de fleste underlag og anledninger.

Angelika understreker viktigheten av å bruke egnede sko til det underlaget hun beveger seg på.

– Hvis ikke skoene passer til underlaget, blir opplevelsen både utrygg og redusert. Gleden forsvinner hvis man ikke kan stole på skoene ute i naturen eller på snøen og isen. Den positive opplevelsen reduseres også med «feil» sko på asfalt eller på mølle, for eksempel hvis skoene er for tunge og gir for dårlig respons når jeg ønsker å løpe raskt, sier hun.

Foto: privat
Speedgoat er favoritten, men Angelika trekker også frem modellene Torrent og Zinal som gode alternativer når farten skrus opp. Her fra løpetur i Romsdalen.
Angelikas favoritter

I terrenget

– En klassiker i terrenget er Speedgoat. Den dekker de fleste behov i naturen. Er det kaldt og litt for vått, er Speedgoat Mid GTX suveren. Den er godt beskyttet samtidig som den er lett.

– Jeg liker også de raskere modellene for terreng, som Torrent og Zinal. Ikke minst ser jeg frem til å teste ut den piggede Speedgoat GTX Spike, den utgaven etterlyste jeg i flere år før den kom!

På asfalt og mølle

– Clifton er en modell jeg bruker mye, både til kortere og lengre løpeturer på asfalt og mølle. En modell jeg nærmeste bor i på jobb om dagen, er Arahi. En godt dempet, trygg og stabil sko, rett og slett veldig behagelig å gå i.

– Det fine med HOKA sine sko er at man ikke trenger å være en ihuga løper for å bruke dem. Skoene fungerer like bra på jobb, i byen, på rusletur, eller hvor som helst ellers man trenger sko på beina.

Foto: privat
HOKA-ambassadør Angelika Sverdrup startet å løpe for ni år siden, og HOKA har vært en fast følgesvenn siden.
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Spretten oppdatering:
HOKA Mach 6

Den sjette versjonen av Mach har fått et nytt prestasjonsskum for en kvikkere og mer responsiv stegavvikling. Bronsevinner på 1500 meter i VM, Narve Gilje Nordås, kaller det en enorm oppgradering.
Les mer
Illustrasjonsbilde

HOKAs mest
responsive sko til nå

Nå lanseres Cielo X1 – HOKAs mest avanserte innovasjon med karbonfiberplate, PEBA-skum og aggressiv rocker. Utviklet for flyt, fart og godt driv i steget på konkurransedagen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN