MACH 4

– Lett og responsiv, myk og beskyttende – en komplett “daily trainer” med fantastisk løpsfølelse!

Neida, den er ikke den raskeste, og håndterer ikke terrenget veldig godt. Men, utover det, og når underlaget kan karakterers som vei. Være seg grus, asfalt og annet fast, fint underlag, er Mach 4 helt ypperlig! Så nær en komplett treningssko har HOKA aldri vært.

Først, la oss se på overdelen. En engineered mesh som hovedsakelig består av trykkvarmet Thermoplastic Polyurethane (TPU), høres veldig innviklet ut, det er det ikke. Sannheten er at overdelen til Mach 4 er helt enkel. Enkel på en god måte. Den puster godt, er tøyelig og gir foten rom der den trenger det. Men det beste, og noe av det som gjør hele skoen så fantastisk; lockdown! Nei, vi snakker ikke om covid 19, dette er til en forandring en positiv lockdown, lockdown av foten. Fotholdet og måten skoen sitter er helt rått. Tungen er festet til skoen og har en avrundet form som bretter seg perfekt rundt vrista, samtidig som den er akkurat passe tjukk. Ikke for klumpete, heller ei for tynn – noe som er viktig slik at hardknuta du har lagt sjela de i ikke stikker gjennom og gnager.

I helpartiet er det god padding, føles myk mot ankelkulen på begge sider og mot hælbeinet. Hælkappen er relativt godt avstivet og gir bra støtte. Den har også en anatomisk akilles konstruksjon (kommer på flere og flere modeller). Dette gir mindre press og ubehag mot akilles.

Med det ekstremt gode fotholdet, lissefunksjon som lar deg justere til og fra på en god måte, pluss en relativt romslig tåboks er det naturlig å si at Mach 4 vil kunne tiltrekke seg mange forskjellige føtter og fotstillinger.

Så hva med sålen? Mellomsålen har et PROFLY støtdempingsystem. Enkelt fortalt tilbyr PROFLY det beste av to verdener når det kommer til støtdemping. Kombinasjonen av en myk beskyttende hel og en fastere mer responsiv forfot gir deg følelsen av en svært anvendelig løpesko. Under mellomsålen mot bakken er det et tykt lag med gummiert EVA skum. Denne delen gjør også jobben som yttersåle. Gummiert EVA er relativt fast og tilbyr en kombinasjon av slitestyrke og stabilitet uten å tillegge skoen noen merkbar vekt. Og vekta totalt sett? Den er lav! Med så god støtdemping er dette så å si det letteste du finner på markedet (228g US 9 herre). Bunnen av sålen er også med på å gjøre skoen beskyttende og bevarer den gode løpsfølelsen. Geometrien i sålen er godt avrundet med en meta rocker (buet såle) som dytter deg lett frem på forfoten når du ønsker å øke farten.

Gjennomgående får man følelsen av en svært unik og anvendelig sko som vil rekke opp hånda og fortelle deg at; jeg kan bli med på en rolig langtur, jeg kan hjelpe deg på tempoøkter, jeg kan være din trofaste «daily trainer». For en godt trent løper heller den helt klart mot en mengdetreningssko som blir med på det beina ønsker den dagen. Mens for en mosjonist uten de største målene i sikte er det en perfekt «go to shoe» for alle anledninger på veien. Bokstavelig talt.

Produktdetaljer

Sålehøyde:

29 mm i hel. 24 mm i forfot. 5 mm dropp.

Vekt:

228 gram ( str. 42 2/3).
190 gram ( str. 38 2/3).

Anbefalt
underlag:

Asfalt, grus, tredemølle, løpebane (tartan).

MACH 4 lanseres hos din lokale norske forhandler 06.04.21

FARGER

  • Blue Flower / Citrus
  • Black / Dark Shadow
  • Blue Fog / Fiesta